Vanwege corona is het project mini-kunstuitleen #uitboskoop tijdelijk verhuist. Wil je een kunstwerk ruilen of heeft jouw organisaties interesse om een mini-kunstuitleen te starten? Neem dan contact op met Dialoog.

Doe mee met de mini-kunstuitleen #uitboskoop!

De mini-kunstuitleen is bedoeld om kunst en creativiteit in Boskoop te promoten en stimuleren. Iedereen mag een kunstwerk uit de vitrinekast halen op voorwaarde dat je ook een zelfgemaakt kunstwerk teruglegt.

Spelregels*
Maak een klein kunstwerk (maximaal 10 x 10 cm).
Maak een foto van je kunstwerk voordat je het gaat ruilen. Plaats de foto op Instagram en vertel iets over het kunstwerk, vermeld je naam, website en de toevoeging #uitboskoop.
Ga je kunstwerk omruilen voor het werk van iemand anders.
Maak weer een foto van het meegenomen kunstwerk op de nieuwe plek bij je thuis/werk. Plaats ook deze op Instagram met vermelding waar het kunstwerk zich bevindt (#plaatsnaam) en de toevoeging #uitboskoop
Ga zo vaak ruilen als je maar wilt, maar maak wel steeds een nieuwe foto. Plaats deze op Instagram met vermelding waar het kunstwerk zich dan bevindt (#plaatsnaam) en de toevoeging #uitboskoop. Zo kan iedereen de ‘reis’ die alle kunstwerken maken volgen.

* Een vereiste voor plaatsing in de vitrinekast is dat het werk zelfgemaakt en origineel moet zijn. Dat wil zeggen dat het jouw idee is en dat je het zelf hebt gecreëerd. Dus niet een 1 op 1 kopie of foto van een bestaand kunstwerk of nagemaakt van een patroon. Schilderen aan de hand van een bestaande foto of geïnspireerd op een bestaande kunstenaar kan wel. Leef jezelf uit!


De mini-kunstuitleen #uitboskoop is een maatschappelijk project, opgezet door Diana Kölker naar aanleiding van de PJ’s Kunst- en Cultuurprijs 2018.