Dialoog

Campagne Paardenmest

Uitwerpselen van paarden geven veel overlast op de openbare weg in Zoeterwoude. Daarom zijn ruiters en begeleiders verplicht om de paardenmest op te ruimen. Samen met de ruiters in Zoeterwoude heeft de gemeente naar een passende oplossing gezocht. Dialoog heeft een strategie uitgewerkt om dit probleem onder de aandacht te brengen.

De oplossing is door Dialoog vertaald in de slogan: “Ruim je mest op. Dat scheelt een hoop.” De campagne wordt geillustreerd door een pictogram van een rozet, opgebouwd uit een hoop mest en een paar handschoenen. Een duidelijke boodschap wat er met de paardenmest moet gebeuren. De kleur oranje is in de ruitersport de kleur van de winnaar.

De gemeente biedt alle ruiters een flyer aan met een paar oranje handschoenen. De eerste stap is gezet. Nu is het aan de ruiters om actief de mest op te ruimen.

opdrachtgever: Gemeente Zoeterwoude | Lisette Roosing

Advertentie in de plaatselijke krant en de flyer die is uitgedeeld aan ruiters met een paar oranje handschoenen als 'teaser'
Streetgraffiti in de gemeente Zoeterwoude als signaal naar de ruiters en om aan de burgers te laten zien dat het probleem wordt aangepakt

Ik neem snel contact met je op.