Mijn naam is Diana Kölker en ik ben het gezicht achter Dialoog. Samen met mijn gezin en hond woon en werk ik tussen het groen in Boskoop. Sinds 1996 ben ik werkzaam als grafisch ontwerper. De laatste jaren leg ik het accent op communicatie en beeldtaal: visuele communicatie. Een beeld zegt meer dan duizend woorden…

Regelmatig ben ik te vinden in mijn atelier waar ik teken en schilder. Natuurlijke vormen en patronen zijn een grote inspiratiebron. Met handmatige teken- en druktechnieken maak ik pictografische afbeeldingen. Moderne instrumenten gebruik ik om deze afbeeldingen te digitaliseren en verder te bewerken. De beelden die hieruit ontstaan geven inspiratie voor nieuwe en bestaande opdrachten.

Soms ben ik even offline. Een creatief proces kost tijd en vereist een opgeruimd hoofd. Dan ben ik aan het lezen, tuinieren, wandelen met mijn hond Puck of dwalen in een museum. Om vervolgens vol inspiratie en frisse energie weer aan de slag te gaan.

Maatschappelijk betrokken
Als geboren en getogen Boskoper vind ik het belangrijk om onze omgeving leefbaar te houden. Met plezier zet ik me dan ook in voor lokale initiatieven om de wereld een klein stukje leuker, groener of vriendelijker te maken. Zo ben ik als vrijwilliger of sponsor betrokken met sport, kunst, cultuur en natuur. Mensen ondersteunen, motiveren of verbinden staat daarbij altijd centraal.


“Op school gaat het vooral om taal en rekenen, maar tijdens de Cultuurproeverij kunnen kinderen andere talenten ontdekken.”

Diana Kölker
mede-initiatiefnemer en sponsor Cultuurproeverij Boskoop 2017