Mijn naam is Diana Kölker en ik ben het gezicht achter Dialoog. Samen met mijn gezin en hond woon en werk ik tussen het groen in Boskoop. Ik vind het belangrijk om onze samenleving leefbaar te houden. Met plezier zet ik me dan ook in voor initiatieven om de wereld een klein stukje mooier, groener of vriendelijker te maken. Zo ben ik betrokken met natuur, kunst en cultuur. Creativiteit, bewustwording, participatie en verbinding van mensen staan daarbij altijd centraal.

Regelmatig ben ik te vinden in mijn atelier waar ik teken en experimenteer. Materialen, vormen en patronen uit de natuur zijn een grote inspiratiebron. Met handmatige teken- en druktechnieken maak ik pictografische afbeeldingen. Moderne instrumenten gebruik ik om deze afbeeldingen te digitaliseren en verder te bewerken. De beelden die hieruit ontstaan geven inspiratie voor nieuwe en bestaande opdrachten.

Soms ben ik even offline. Een creatief proces kost tijd en vereist een opgeruimd hoofd. Dan ben ik aan het lezen, tuinieren, wandelen met mijn hond Puck of dwalen in een museum. Om vervolgens vol inspiratie en frisse energie weer aan de slag te gaan.

“Laat je inspireren door anderen maar zoek altijd je eigen weg.
Als je je eigen weg volgt verdwaal je nooit.”